Ako to bude ďalej?

6. marca 2016, uvazujem, Nezaradené

Včerajšie voľby  nemajú víťaza. Dnes stojíme na križovatke, Všetky prognózy sa ukázali ako nesprávne. A starí politici by mali ísť do dôchodku ich čas skončil. Tí, ktorí v parlamente byť nemali byť majú viac ako osem percent.  Skúsme predpokladať ďalší vývoj.

1. Pravicový zlepenec. Krátke dejiny našej samostatnosti nás učia, že nebude to také ľahké. Ostrieľaný politik Béla Bugár si to jasne uvedomuje. A ostatní lídri sa hádajú skôr ako by začali niečo konštruktívne riešiť. Paradoxne si neuvedomujú, že musia začať vážne spolupracovať a zabudnúť na svoje vlastné egoistické záujmy.

2. Dohoda. Pán premiér vynaloží nadľudské úsilie aby sa dohodol.  A možno to skúsi takto. Spojí sa so stranou SNS. Jej predseda nikdy nepovedal, že to nie je možné. Potrebuje ešte niekoho. Ponúkne spoluprácu strane SIEŤ. A prečo práve jej? Je to strana, ktorá prepadla najviac a myslím si, že jej predseda si je toho vedomý. Príjme za určitých podmienok spoluprácu a ukáže, že má politickú odvahu konať. Treba však ešte niekoho. Toho, ktorý sa dnes celé dopoludnie iba smial. S jeho tichou podporou by to šlo. A čo za to? Boris Kollár je podnikateľ a nie politik. Bude platiť zásada niečo za niečo.

Nevieme ako to bude, veríme však, že urobia všetko aby sme v hanbe neostali.